Enter your keyword

Retourprocedure

Retouren

1. Mag ik een product retour sturen?

Conform de wetgeving kan dit binnen de 14 dagen kalenderdagen volgende op de levering. Zie punt 3 hieronder voor meer informatie.

2. Is een product retour sturen gratis?

Neen, aangezien de koerierdienst en de mensen die voor hen werken dat uiteraard niet gratis doen, zijn wij genoodzaakt om een kleine bijdrage te vragen in de retourkosten. Een retourlabel aanvragen, kost u 5 euro, inclusief BTW. (dit is slechts een deel van onze werkelijke kost). U mag ook zelf beroep doen op een koerierdienst om het pakket terug naar ons te sturen. Wij werken standaard met bPost: https://www.bpost.be/site/nl/bereken-het-tarief-voor-uw-pakketten .

3. Ik ben niet tevreden over het product dat ik heb ontvangen, kan ik dit terugsturen?

Jazeker, conform de wet ter bescherming van de consument, kan u uw bestelling retour sturen met inachtneming van het volgende:

De consument heeft het recht aan de leverancier schriftelijk (e-mail/fax/brief) mee te delen dat hij afziet van de aankoop, zonder betaling van een boete en zonder opgave van motief binnen 14 kalenderdagen vanaf de dag die volgt op de levering van het goed of op het sluiten van de dienstenovereenkomst.

Deze termijn moet de klant toelaten het aangekochte product te beoordelen zoals in een etalage. Gebruikte, beschadigde of onvolledige producten worden niet teruggenomen. Ook artikelen waarvan de verpakking op dergelijke manier werd geopend dat deze niet meer als nieuw verkocht kunnen worden, zullen niet worden teruggenomen. Sommige verbruiksartikelen met een hygiënisch karakter kunnen niet worden teruggenomen nadat de verpakking werd geopend. De klant dient binnen dezelfde 14 kalenderdagen de producten terug te sturen in de originele en onbeschadigde verpakking, samen met alle accessoires en de originele aankoopbon. De consument ontvangt dan het geld terug via bankoverschrijving. Daarbij draagt de consument zelf de kosten van de retourzending en is verantwoordelijk voor eventuele transportschade.

Voor de retourzending kan u het Modelformulier hier downloaden en vervolgens invullen en ons ondertekend terugbezorgen.

4. Kan ik een geschil regelen buiten de rechtbank om?

Jazeker, we gaan eerst in overleg met u als klant om het probleem te verhelpen. Raken we er echt niet uit dan kan u conform de Europese wetgeving gebruikmaken van het Online Dispute Resolution platform: http://ec.europa.eu/odr/.