Enter your keyword

Retourprocedure

Retouren

1. Mag ik een product retour sturen?

Conform de wetgeving kan dit binnen de 14 dagen kalenderdagen volgende op de levering. Zie punt 3 hieronder voor meer informatie.

2. Is een product retour sturen gratis?

Neen, aangezien de koerierdienst en de mensen die voor hen werken dat uiteraard niet gratis doen, kunnen wij geen gratis retouren aanbieden. We bezorgen u een label tegen kostprijs na betaling. U kan met dit label het pakket binnenbrengen in een GLS Parcelshop. De dichtstbijzijnde GLS ParcelShop kan u hier vinden.

3. Ik ben niet tevreden over het product dat ik heb ontvangen, kan ik dit terugsturen?

Jazeker, conform de wet ter bescherming van de consument, kan u uw bestelling retour sturen met inachtneming van het volgende:

De consument heeft het recht aan de leverancier schriftelijk (e-mail/fax/brief) mee te delen dat hij afziet van de aankoop, zonder betaling van een boete en zonder opgave van motief binnen 14 kalenderdagen vanaf de dag die volgt op de levering van het goed of op het sluiten van de dienstenovereenkomst.

Deze termijn moet de klant toelaten het aangekochte product te beoordelen zoals in een etalage. Gebruikte, beschadigde of onvolledige producten worden niet teruggenomen. Ook artikelen waarvan de verpakking op dergelijke manier werd geopend dat deze niet meer als nieuw verkocht kunnen worden, zullen niet worden teruggenomen. Sommige verbruiksartikelen met een hygiënisch karakter kunnen niet worden teruggenomen nadat de verpakking werd geopend. De klant dient binnen dezelfde 14 kalenderdagen de producten terug te sturen in de originele en onbeschadigde verpakking, samen met alle accessoires en de originele aankoopbon. De consument ontvangt dan het geld terug via bankoverschrijving. Daarbij draagt de consument zelf de kosten van de retourzending en is verantwoordelijk voor eventuele transportschade.

Voor de retourzending kan u het Modelformulier hier downloaden en vervolgens desgewenst invullen en ons ondertekend terugbezorgen.

4. Hoe stuur ik een product retour?

Stap 1:

Stuur ons een e-mail om uw retour aan te melden op info@kleinetovenaar.eu en maak vermelding van uw ordernummer, het product dat u retour wil sturen en het aantal. Wij bezorgen u een retourlabel na betaling tegen kostprijs.

Stap 2:

Pak het product goed in en gebruik hiervoor een stevige, onbeschadigde doos. Zorg ervoor dat alle zijden goed zijn opgevuld, zodat het product niet kan verschuiven tijdens het transport.

Stap 3:

Lever het pakket in bij de GLS ParcelShop naar keuze.

Stap 4:

Uw pakket komt toe bij onze diensten. Uw retour zal worden nagekeken op eventuele retour of andere schade en op volledigheid.

Stap 5:

Wanneer de retour door ons in goede staat wordt bevonden, zullen we overgaan tot terugstorten van het bedrag.

5. Kan ik een geschil regelen buiten de rechtbank om?

Jazeker, we gaan eerst in overleg met u als klant om het probleem te verhelpen. Raken we er echt niet uit dan kan u conform de Europese wetgeving gebruikmaken van het Online Dispute Resolution platform: http://ec.europa.eu/odr/.